kotiliesi

27. kesäkuuta 2018

Suklainen juustokakku Ameriikasta


En aikaisemmin välittänyt kakuista, kunnes löysin kakkujen valtavan maailman. Lapsuudessani kaikilla synttäreillä oli aina täytekakkuja, kermallakuorutettuja ja mansikkahillolla täytettyjä. Kokkikoulun aloitettuani vietin paljon aikaa googletellen ja etsien erilaisia reseptejä ja löysin juustokakut. Niin helppoja, yksinkertaisia ja taivaallisen hyviä! Täytekakkufanien kannattaisi laajentaa myös maailmankuvaansa, koska se voisi antaa uusia ideoita myös täytekakkujen ideointiin. 

Tästä kakusta löytyy minttu-dominokeksipohja, ja taivaallinen suklaatuorejuusto- ja kermatäyte. Koska rakastan suklaata, oli tämä varsinainen makuhermoja kutkuttava ihanuus! 

Käyttämäni resepti löytyy Valion sivuilta nimellä Amerikkalainen suklaa-juustokakku. Itse käytin huomattavasti enemmän kahvia (kuumensin aamulla keittämääni kahvia mikrossa kiehumispisteeseen asti. Vahingossa olin lorauttanut kahvikupposeen jopa puolisen desiä tavaraa). Säikähtäneenä tajusin, että näin ollen liivatteen määrääkin tulee lisätä, jotta saan täydellisesti hyytyneen kakun. Silmämääräisesti laitoin siis liivatejauhetta lisää turpoamaan, ja onnekseni arvioin homman oikein, sillä kakku oli kuin olikin hyytynyt nelisen tuntia myöhemmin. Vinkkini leipomisen suhteen onkin: älä sooloile, vaan noudata reseptiä tarkalleen jos haluat onnistua. Tällä kertaa minulla oli kuitenkin tuuria, eikä minun tarvinnut tyytyä löllöön hyytymättömään mössöön, joka sekin olisi varmasti kyllä tehnyt kauppansa. Onhan se maku kuitenkin tärkein, vaikka peräänkuulutan myös esteettisyyden ja täydellisen tekstuurin perään. 

Kuka on kuullut Fazerin järjestämästä Marianne-kesäleipuri kilpailusta? Tästä olisikin hyvä lähteä kehittämään jonkinasteista variaatiota Marianne-karkeilla höystettynä...

VINKKI Liivatejauhe tulee edullisemmaksi kuin liivatelehdet (1 tl liivatejauhetta vastaa 2 liivatelehteä.) En ole tosin tutkinut sen tarkemmin, onko lopputuloksessa ja hyytymisessä suurempia eroja. Yhdessäkään ammattikeittiössä en ole liivatejauhetta nähnyt, että liekö tähän sitten joku fiksumpikin syy. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...