kotiliesi

18. kesäkuuta 2018

Kasvissosekeitto ja inkivääri resepti: Porkkana inkiväärikeitto


Löysin kaappieni kätköstä inkivääriä, porkkanaa ja perunaa. Jotta ne eivät pääsisi menemään vanhoiksi, päätin taikoa raaka-aineista kesäisen värisen porkkana-inkiväärikeiton. Koristeluun käytin basilikaöljyä ja pinaattia (josta aattelin tehdä myös raviolien täytettä. Mutta lisää tuonnempana.) Ripottelin päälle myös auringonkukansiemeniä, jotka voit paahtaa tai jättää paahtamatta. It's up to you. Itse jätin paahtamisen väliin, ja siemenet toimivat keiton kanssa 'raakanakin' vallan mainiosti. Mainittakoon että kyseessä on oma reseptini, jonka tosiaan kehittelin jääkaappini sisällön pohjalta. Jotakin hyötyä kokkikoulustakin kaiketi on ollut. 

RAAKA-AINEET

500 grammaa porkkanaa
3 kpl perunoita 
120 grammaa smetanaa
noin 1 litra vettä 
1 kasvisliemikuutio 
1 kokonainen inkivääri (noin 30-50 grammaa)

Koristeeksi basilikaöljyä, auringonkukansiemeniä ja pinaattia. 

1. Keitä porkkanat ja perunat kypsiksi kasvisliemivedessä. Lisää inkivääri. 

2. Lopuksi lisää smetana, sekoita hyvin. 

3. Mausta suolalla. 

4. Blendaa tai soseuta sauvasekoittimella, ja tarkista maku. 

SUOSITTELEN(KO)? 

Mielestäni keitto oli virkistävä ja kesänalkuun loistavasti sopiva. Toimii niin alku- kuin pääruokanakin. Olin aikaisemmin viikolla käynyt ostamassa valkoviinipullon (puolikuivaa ranskalaista - mitään muuta en oikeastaan juokkaan) Domaine Zinck Riesling Prestigeä, joka toimi mielestäni keiton kanssa erinomaisen hyvin. En ollut suunnitellut viini- ja ruokavalintojani sen kummemmin - ne vain sattuivat käymään hyvin yksiin. Viinimaa kirjoittaakin: ''Viiniä yhdistetään milloin ranskalaiseen, milloin vaikkapa thaimaalaiseen keittiöön.'' 

Mielestäni resepti ansaitsee 5 sydäntä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...