kotiliesi

15. kesäkuuta 2018

Gordon Ramsay -resepti: Lihapullat tomaattikastikkeella


Koska kirjahyllyssäni on useampikin Gordon Ramsayn ruokakirja, löytyy blogistani väistämättäkin mestarikokin reseptejä, joita tykkään testailla. Yksityiskohtaisempi resepti löytyy Gordonin teoksesta  Gordon Ramsayn parhaat nimellä Gordonin italialaiset lihapullat. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin säilyketomaatteja (ihmettelin sitä, koska se ei todellakaan kuulu Ramsayn ideologiaan). Itse käytin tuoreita tomaatteja, jotka kuutioin ja heitin kastikepohjan joukkoon. Jätin myös reseptissä mainitut leivänmurut, oliivit ja valkosipulit pois ja salottisipulin korvasin normaalilla sipulilla.


TOMAATTIKASTIKE

1 rkl oliiviöljy
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1/2 chili
loraus valkoviiniä
2 x 400 grammaa säilöttyjä tomaatteja
basilikaa, tuoretta 
2 rkl oliiveita 
1 rkl oreganoa 
suola 
pippuri

1. Kuumenna oliiviöljyä ja kypsennä sipuleita ja chiliä miedolla lämmöllä pehmeäksi 2-3 minuutin ajan. 

2. Lisää joukkoon loraus valkoviinuä, tomaatit, basilika sekä suola ja pippuri. 

3. Lisää lopuksi oliivit, mikäli käytät niitä ja anna kiehua hiljalleen noin 5-10 min. kunnes seos sakenee. 

4. Valmistele lihapullat. 

LIHAPULLAT

3 rkl hienoksijauhettua vaalean leivän muruja
200 grammaa naudan jauhelihaa
200 grammaa sianjauhelihaa
2 valkosipulin kynttä 
1/2 nippu persiljaa 
2 rkl parmesaania
suola
pippuri
jauhoa lihapullien jauhottamiseen
2 rkl oliiviöljyä 

1. Liota leivänmurut maidossa ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. 

2. Valmistele lihapullat: Purista leivänmuruista liika maito pois, ja sekoita kaikki aineet mausteineen hyvin sekaisin. 

3. Pyörittele valmiit pallot jauhoissa, ja kuumenna öljy pannulla. 

4. Paista kaunis ruskea pinta niihin, ja kypsennä loppuun tomaattikastikkeen kera uunissa noin 10 minuuttia. 

5. Tarjoile pastan tai riisin kanssa (itse söin niitä ihan sellaisenaan - toimi niinkin, tai esim. lohkoperunoitten kanssa.) 

SUOSITTELEN(KO)?

Ehdottomasti, voittaa mennen tullen kaupan valmiit lihapullat. Löysin kaupasta (olisikohan ollut HK:n?) valmista nauta-sikajauhelijaa, joten minun ei tarvinnut edes ostaa kahta eri jauhelihaa. Yleensä käytän vain jompaakumpaa jauhelihaa, mutta maullisesti eron kyllä huomasi, kun käytti molempia ja mielestäni lopputulos oli niin parempi. Nopeaa, helppoa ja edullista mutta silti tyylikästä ruokaa, joka eroaa siitä, mihin me suomalaiset olemme tottuneet. Mielestäni resepti ansaitsee neljä sydäntä. 

<3 <3 <3 <3 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...