kotiliesi

14. tammikuuta 2018

Valkosuklaajäätelöä kera suklaakastikkeen ja marjojen


Joulu meni ja tuli, ja kiireinen arki ei jättänyt tilaa bloggaamiselle. Restonomi- ja kokkiopinnot veivät suurinpiirtein kaiken aikani. Mutta täällä taas ollaan, uusia ideoita ja innostuneisuutta puhkuen! Varsinkin kun lahjapaketin kääröistä löytyi useampikin ruoka-aiheinen opus. (Ja koska vielä nekään eivät tyydyttäneet tiedonjanoani, täytyi minun ostaa vielä yksi kirja lisää nimeltään The Best Kitchen In Town). 

Tämä valkosuklaajäätelön resepti löytyi yhdestä saamastani kirjasta ''Suklaa: Herkkuja joista tulee hyvä mieli'' (Contract 2016). Suklaa on varmasti yksi parhaimmista asioista elämässä, joita tiedän, joten kirja todellakin lahjoitettiin juurikin oikealle henkilölle. Hassua kyllä sain toisesta paketista saman kirjailijan ja saman sarjan toisen teoksen nimeltään Brunssi. Onneksi kyseessä ei kuitenkaan ollut ihan sama teos. 

Olen nyt viime aikoina kokeillut monenmoista jäätelöreseptiä, ja koskaan jäätelö ei ole jäänyt näin kiteiseksi. Missäköhän vika? Tällä kertaa nimittäin vatkasin sähkövatkaimella jäätelömassan pakastamisvaiheessa. Yleensä olen vain sekoittanut sen käsin, jos sitäkään. Mielestäni kirjan reseptikin oli jokseenkin liian monimutkainen, joten tein jäätelön samalla periaatteella kuin mihin olen tottunut. Olisikohan sittenkin kannattanut mennä kirjan kaavan mukaan (jos tässä olisi syy jäätelön kiteisyyteen)?

Pääasiahan kuitenkin on, että lopputulos maistuu hyvältä, ja sitä se todellakin oli. Myös sukulaiseni kehuivat, ja jäätelö hävisi myös pienempiin suihin. 

RESEPTI


1 keltuainen

40 g hienoa sokeria

150 g Marabou valkosuklaata

3 dl täysmaitoa

1,5 dl kuohukermaa 

1. Aloitin kuumentamalla maidon ja sokerin kattilassa miedolla lämmöllä, ja annoin porista hetken. 

2. Sulata valkosuklaa. (Itse sulatin sen kattilassa liedellä miedolla lämmöllä) 

3. Otin kuumenneen maitoseoksen liedeltä, ja lisäsin seokseen keltuaisen. Käytin kattilan taas liedellä  ja annoin sen porista myös hetken. Noin 5 minuuttia kunnes massa sakeentui. 

4. Otin kattilan liedeltä, ja lisäsin sulan valkosuklaan jäätelömassaan. 

5. Vaahdotin kuohukerman, ja yhdistin sen jäähtyneeseen jäätelömassaan. 

6. Kaadoin seoksen pakasterasiaan. Pakastamisen alkuvaiheessa sekoitin massan kertaalleen sähkövatkaimella.  

JÄÄTELÖN LISÄKSI tarjosin mustikoita ja mansikoita sekä sulatin tummaa suklaata kastikkeeksi. 

SUOSITTELEN(KO)?

Maku oli hyvä, ja suklaakastike jäätyi suklaan päälle hienosti. Itse olen enemmän maitosuklaan ja tumman suklaan ystävä, joten tämä resepti ei oikeastaan hirveämmin säväyttänyt. Myös jäätelön kiteytyminen vähentää pisteitä (toki ongelma saattaa olla tällä kertaa myös tekijässä). Mielestäni tämä kuitenkin ansaitsee kolme sydäntä. 


♥ ♥ ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...