kotiliesi

29. tammikuuta 2018

Raikas perunasalaatti


Pikkuveljeni halusi eräs päivä keitettyjä nakkeja, josta inspiroituneena keksin tehdä perunasalaattia. Se oli raikas vaihtoehto, koska yleensä sitä tulee vain tehtyä perinteisiä vihreitä salaatteja. Raaka-aineina käytin niitä, joita jääkaapista satuin löytämään. 

RAAKA-AINEET


4 perunaa 
1/4 purjo 
1 kirpeähkö omena 
puolikkaan sitruunan mehu 
noin 2 dl turkkilaista jogurttia 
loraus vispikermaa 
loraus sinappia 
mustapippuria ja suolaa 
suolakurkkuja

1. Kuorin perunat, ja laitoin ne kiehumaan. 

2. Perunoiden kiehumisen ajan valmistelin salaatin muut raaka-aineet: Kuorin omenan ja kuutioin sen, puolitin sitruunan ja poistin siemenet; kuutioin suolakurkun; puolitin purjon, pesin sen huolellisesti ja leikkasin siitä pientä palaa sekä varasin muutkin raaka-aineet työpisteelleni. 

3. Perunoiden kypsyttyä annoin niiden jäähtyä hetken, minkä jälkeen kuutioin nekin. Yhdistin ne omenan, suolakurkkujen sekä purjon joukkoon.  

4. Lisäsin perunan, purjon ja omenan joukkoon jogurtin ja vispikerman sekä heitin mausteet perään. 

5. Maistoin lopputulosta, ja lisäsin tarvittaessa mausteita. 

SUOSITTELEN(KO)?


Ehdottomasti. Voittaa mennen tullen kauppojen salaatit. Sekä pikkuveljeni, kuin myös pikkusiskoni tykkäsivät lopputuloksesta, kun pyysin heidän mielipidettään salaatin mausta, vaikka ensin sanoivat, etteivät tykkää perunasalaatista. Mistäköhän minulle on joskus tullut sellainen mielikuva, että itse perunasalaatin teko olisi vaikeaa ja aikaavievää? Pääsinpä taas yhdestä uskomuksesta/ennakkoluulosta eroon. 

Huomionarvoista on, että maku paranee aina seuraavaan päivään. Itse ainakin huomasin tällaisen seikan. Mielestäni salaatti ansaitsee neljä sydäntä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...