kotiliesi

16. marraskuuta 2017

Varaslähtö jouluun: Riisipuuroa, luumurahkaa sekä mustaherukkakeittoa valkoviiniglögin kera


Minulla oli jääkaapissa täysmaitopurkki, joka oli käytettävä loppuun. Tästä sain sitten idean laittaa riisipuurot hautumaan. ''Joulu on taas, joulu on taas'', alkoi samantien soimaan päässäni, kun laitoin riisit porisemaan liedelle. Tarttui Alkosta jopa mukaani valkoviiniglögiä. Kuka olisi uskonut? Että minä, joka kammoksuu kaikenlaista jouluhössötystä - ostoskeskuksissa soivia joululauluja ja näyteikkunoita koristavia kirkkaita (ja aivan hirveitä) jouluvaloja, jotka ripustetaan jo pari kuukautta ennen jouluaattoa, innostuu ruokabloggauksen myötä kirjoittelemaan jouluaiheisia ruokapostauksia. Mutta hei, minä sentään aloitin vasta 10. marraskuuta eli eihän se nyt mitenkään liian aikaisin ole. Eihän? 

Mutta jos nyt päästäisiin asiaan eli riisipuuroon, jota nautin eilen illalla luumurahkan, mustaherukan sekä valkoviiniglögin kanssa. Tuo valkoviiniglögi oli minulle uusi, mielenkiintoinen tuttavuus. Tulikin mieleen, että voisin nyt joulun alla tehdä postauksen Alkon eri glögivaihtoehdoista, missä toisin ainakin muutamaa esille ja kertoisin henkilökohtaisen mielipiteeni. Näin ollen Te, hyvät lukijani saattaisitte saada hieman osviittaa siitä, mitä juomaa sinne joulupöytään kannattaa hankkia tai vaihtoehtoisesti mitä ei. (Asiassa en sitten ole mikään asiantuntija, vaan tavallinen kuluttaja...)

Riisipuuro (2 annosta)


1 dl vettä 
1 dl puuroriisiä 
5 dl täysmaitoa
suolaa 

1. Kuumensin veden kattilassa kiehumispisteeseen, ja lisäsin riisin siihen.

2. Annoin veden imeytyä riisiin, minkä jälkeen lisäsin maidon.

3. Annoin puuron hautua kannen alla, kunnes neste oli imeytynyt riiseihin.

4. Lopuksi lisäsin suolan. 

*ohje on otettu Rainbow puuroriisin pakkausselosteesta

Vinkki: Minulla puuro otti pohjaan, joten kannattaa valita paksupohjainen kattila. Puuroa on hyvä myös hämmennellä välillä (vaikka se ei kyllä minulla auttanut mitään, koska otti pohjaan kuitenkin). Mieto lämpö puuron haudutteluun riittää hyvin.

Luumurahka (noin 4 annosta) 


250 g maustamatonta rahkaa 
100 g vaniljatuorejuustoa 
2 prk luumusosetta 

1. Sekoitin kaikki aineet keskenään. 

Vinkki: Voit käyttää myös luumumarmeladia (itse jouduin käyttämään vauvojen purkkisoseita, koska lähikaupastani en löytänyt tuota marmeladia...) Jos käytät luumusosetta, kannattaa rahkaan laittaa ripaus sokeria. Marmeladista tehty rahka sitä ei välttämättä tarvitse, koska hillo on mielestäni makeampaa kuin tuo luumusose. 

Mustaherukkakeitto (noin 4 annosta) 


200 g mustaherukkaa 
5 dl vettä 
sokeria maun mukaan 
1,5 rkl perunajauhoja

1. Keitin marjoja kiehuvassa vedessä noin kymmenisen minuuttia tai kun maku marjoista oli mielestäni tarpeeksi irronnut.

2. Tämän jälkeen siivilöin marjat keitosta pois, ja lisäsin keiton takaisin liedelle.

3. Suurustin keiton perunajauhoilla. ja hämmensin keittoa kunnes seos sakeentui. 

Vinkki: Jos et halua klimppejä keittoosi, kannattaa tehdä toisin kuin minä eli sekoittaa perunajauho kylmään veteen ja lisätä se vasta sitten keittoon, minkä jälkeen keiton voi kiehauttaa. 

SUOSITTELEN(KO)? 


Ehdottomasti. Mikäs sen jouluisampaa kuin riisipuuro, pimeävä ilta ja valkoviinilasillinen jouluisin maustein. Kyllä siinä rentoutuu stressaavinkin mieli! Kyllä sitä riisipuuroa voi syödä, vaikkei se jouluaatto vielä olisikaan. Mielestäni tämä ansaitsee täydet neljä sydäntä. 

♥♥♥♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...