kotiliesi

18. marraskuuta 2017

Ruokabloggaajan arkea: Jatkuvaa etsimistä ja löytämistä
Kirjan Maailma keittiössä sisällysluettelo (Ramsay 2010, 4-5).


Tajusin tuossa muutama päivä sitten kirjaston ja sen, mitä kaikkea ruokatietoutta se voi minulle tarjota. Käsiini löytyivät Gordon Ramsayn opus Maailma keittiössä sekä Ranskalaisen keittiön salaisuudet. Selailin näitä eilen illalla ennen nukkumaan menoa, ja tajusin mikä Graalin malja tuo Ranskalaisen keittiön salaisuudet -opus onkaan! Se on tälle kokkioppilaalle mikä mainioin apuväline uuden oppimisessa - luulen, että sieltä löytyy kaikki, jotka minun tulisi osata silmät ummessa, kun valmistun ensi keväänä kokiksi. Alta näet OSAN sisällysluettelosta.Ranskalaisen keittiön salaisuudet. Sisällysluettelo.

Sivuja kirjassa ilman hakemistoa on 575. Kunnon ruokaraamattu siis! 


Minun täytyy melkein hommata tämä kirjahyllyyni - sisältäähän teos yli 800 yksityiskohtaista ruokaohjetta. Otin jo ohjelmistooni muutaman reseptin testaamisen: ruskean currykastikkeen sekä purjo-perunakeiton. Erityisesti tuo currykastike kuulostaa sangen mielenkiintoiselta, etten sitä voinut sivuuttaa. Saa nähdä, kuinka sopii kanan rintafileiden ja basmatriisin kanssa. Gordon Ramsayn kirjasta ajattelin kokeilla reseptiä Saksanpähkinäkakkuun. Saattaisi sopia myös joulupöytään, koska siihen tulee kanelia ja neilikkaa. Mutta lopputuloksista kuulette varmasti, kunhan saan aikaiseksi sitä kokeilla!  


Näyttää ainakin herkulliselta, ja siltä se varmasti myös maistuu! 


Sitten kun tänään käväisin töiden jälkeen kaupassa, osui silmääni nämä basilikalajikkeet: 


Punainen basilika, ja kanelibasilika. Mitäs kaikkea niistä voisikaan loihtia? 

Tästä alkoivat aivoni heti raksuttamaan, ja pistin Googlen laulamaan. Jo pitempään päässäni on ollut ajatus basilikajäätelön testaamisesta (tämä ajatus lähtöisin Master Chefistä). Mitäpä jos tekisin sellaisen jouluisen basilikajäätelön? Jääkaapissani kummittelee nimittäin granaattiomenakin - toimisikohan se tässä? 8 kommenttia:

 1. Curry-kastike broilerilla ja riisillä on varmasti tosi hyvä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Testasin nimittäin eilen. Aikomuksenani on juuri syödä viimeiset tähteet, jotka ateriasta eilen jäi 😋

   Poista
 2. Ruokakirjojen meeilma on niin ehtymätön. Vaikka en ole ruokabloggaaja niin teen tuota reseptien etsimistä todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Harmi vaaan kun aika ei riitä kaiken testaamiseen...

   Poista
 3. Itsekin innostun ajoittan herkun kuulloisista uusista tuotteista ja ruokaohjeista, vaikka yleensä arjessa tulee vaan sävellettyä mitä sattuu ja paljon tukeuduttua vanhoihin rutiineihin.

  Basilika-jätski kuulostaa jännältä. Maistaisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basilikajäätelö - suosittelen. Reseptiä blogiin tulossa tuota pikaa 😃

   Poista
 4. Hauskoja nuo basilikalajikkeet! Ja basilikajäätelön ohje heti jakoon!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen postauksen kirjoittaminen on oölut jo useamman päivän työn alla. Yritän naputella sen tänään loppuun 😁

   Poista

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...