kotiliesi

11. marraskuuta 2017

My Night After- ja After Dinner Smoothie


Olin eilen pitkästä aikaa hieman karaokeiltaa viettämässä, ja töiden jälkeen illasta alkoi tuntuakin siltä. Varsinkin kun vettä satoi, väsytti ja kaupan vihannesosastolle päästyäsi palloilet ympyrää katse etsivänä. Onkohan siitä peräti vuosi aikaa, kun viimeksi Citymarketissa kävin? Siltä se ainakin tuntui - se oli lähikauppani joskus muinoin, nykyisin joudun tyytymään S-markettien ja K-kauppojen niin nähtyyn valikoimaan. Oloni oli varmaan kuin Liisalla Ihmemaassa. 

Kauppareissunikin kesti varmaan jotakin 50 minuuttia; oli siinä varmaan ihmisillä kummastelemista, kun tuijotan samaa päärynää viisi minuuttia, vertaan sitä toiseen tai kolmanteen, valitsen niistä toisen tai sitten hylkään ostopäätöksen kokonaan. Kummastelin jopa vieraan näköistä ja nimistä hedelmää. Pomelo, luki tuotetekstissä. Päädyin kuitenkin valitsemaan ostoskoriini luotettavia ja tuttuja raaka-aineita: pari luumua, mansikkaa ja pensasmustikkaa. Siitä se ajatus sitten lähti. 

RAAKA-AINEET

1 banaani
1 luumu
250 grammaa mansikkaa
125 grammaa mustikkaa
noin 2 dl täysmaitoa
sokeria
viikunahilloa (optional) 

1. Laita hedelmät ja maito blenderiin, ja soseuta kunnes on smooth. Luumun kivi, banaanin kuori ja mansikoiden kannat tietysti poistettuina xD 

SUOSITTELEN(KO)?

Terveellinen ja raikas mutta myös maittava. Sopii niin terveelliseksi jälkiruoaksi kuin myös aamu- kuin myös välipalaksi. Smoothiet ovat myös siitä helppoja, että se on helppo muokata omien mieltymystensä mukaisesti. Olisi kyllä kiva keksiä sellainen smoothie, josta ei yksinkertaisesti vain pääse yli, vaan sitä janoaa vain ja ainoastaan lisää ja lisää. Tämä ei valitettavasti omaan makuun ollut vielä sellainen. Hyvän kasin kuitenkin ansaitsee. 

♥♥♥


4 kommenttia:

 1. Smoothiet on ihana ja tulee kyllä tehtyä niitä useita kertoja viikossa.
  Saa vitamiineja ja tulee pirteä olo :)

  VastaaPoista
 2. Tykkään tosi paljon smoothieista. Teen usein vihersmoothieta. Olen välillä tehnyt vähän samanlaisen kuin tämä sinun, mutta käyttänyt nesteeksi mantelimaitoa.

  VastaaPoista
 3. Smoothiet on meidän suurin herkku. Tehdään myös useasti kaikenlaisia smoothieita, yleensä kaikesta mitä nyt sattuu kaapissa olemaan.

  VastaaPoista
 4. Mä teen hirmu harvoin smoothieita vaikka niistä pidänkin. Tää sunkin tekemä vois olla hyvää! :-)

  VastaaPoista

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...