kotiliesi

9. marraskuuta 2017

Lisäkkeenä taivaallisen hyvää palsternakkapyrettä


Tein elämäni ensimmäistä kertaa palsternakkapyrettä, ja täytyy sanoa, että oli mukava tuttavuus. Lisäkkeenä uusi ja hurmaava, joka täytynee ottaa repertuaareihin myös jatkossa. Peruslisäkkeet - sellaiset kuin perunamuusi, riisi ja pasta kun alkavat hieman jo kyllästyttämään. Rinnalle täytynee siis kehitellä uutta. Tämä tie ainakin alkoi lupaavasti. Siitä on hyvä jatkaa. 

Mutta nyt jos mentäisiin itse asiaan eli siihen reseptiin, jonka kehittelin tekemisen lomassa. 

RAAKA-AINEET 

2 palsternakkaa
1 rkl hunajaa
1 rkl timjamia
1,5-2 dl täysmaitoa
noin 10 g voita 
suolaa ja mustapippuria

1. Laita uuni kuumenemaan kahteensataan asteeseen. 

2. Kuori palsternakat, halkaise ne ja laita öljyttyyn uunivuokaan. 

3. Mausta. 

4. Anna paahtua uunissa 20-50 minuuttia uunistasi riippuen tai kunnes näyttävät kauniin ruskeilta. 

5. Kuumenna paahtamisen loppuvaiheilla maito ja margariini, ja ota pois liedeltä kunnes margariini on sulanut maidon joukkoon. Sekoita. 

6. Ota palsternakat pois uunista, nosta blenderiin ja kaada maito-margariiniseos perään. 

7. Soseuta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. 

Huom: Itse en katsonut aikaa kellosta, vaan palsterit tosiaan saivat olla kaikessa rauhassa uunissa, kunnes olivat paahtuneet kauniiksi. Ei haittaa, vaikka ne vähän tummuvatkin mustiksi - tässä vaiheessa itse olin vasta tyytyväinen paahtumisasteeseen. 

SUOSITTELEN(KO)?

Ehdottomasti. Resepti ansaitsee viisi sydäntä. Täydellinen, makuhermoja kutkutteleva I want more-fiilis syntyi tästä. Ja pyre ajaa samalla hieman kastikkeen virkaa - tietysti jos sen on jättänyt hieman juoksevammaksi. Jos haluat pyreestä ''tiiviimmän'', laita nestettä vähemmän. 

♥♥♥♥♥


2 kommenttia:

  1. Kiitos ideasta! Ostin palsternakkaa ja ajattelin tehdä pyreen tarjottavaksi omenaisten possunposkien kanssa. Pääruoka oli selvillä, mutta lisäke uupui. Tämäpä sattui mukavasti :)

    VastaaPoista

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...