kotiliesi

6. marraskuuta 2017

Kiireiseen aamuun: Munakokkeli


Tiedätte varmaan tunteen, kun aamulla tekisi mielummin jäädä lämpimän peiton alle, kuin... No, ainakin minulle tunne on hyvinkin tuttu. Varsinkin aikaisina aamuina, jolloin talvinen, pimeä tai sateinen pihamaa ei todellakaan houkuttelisi. Siispä mikäs sen parempaa kuin se, että saa hetkessä maittavan aamupalan, jotta voi sen viimeisen sekunninkin viettää siellä vällyjen alla. Plussaa on tietysti myös se, jos koko ruuan valmistusta ei tarvitse viettää siinä hellan ääressä, vaan samalla voit vasemmalla kädellä esimerkiksi meikata. (Kuten minä tein tänä aamuna, ja lopputulos etten edes myöhästynyt koulusta.)

Ennen en edes syönyt aamupalaa; lapsuuteni ja nuoruuteni päivät en voinut edes kuvitella syöväni aamulla mitään. Pelkkä ajatus oksetti. Nyt tilanne on toinen: esimerkiksi tänä aamuna en olisi voinut kuvitella, että olisin kiiruhtanut kotiovestani rappukäytävään ilman hiukopalaa. Ajattelinkin perustaa postaussarjan, jossa esittelen hyväksi havaitsemiani aamupalavaihtoehtoja, jotka ovat nopeita valmistaa, mutta jotka eivät kuitenkaan mausta tingi. Smoothietkin ovat jo hyväksi havaitsemiani, kuten saatoit jo edellisestä postauksestani havaita.

Mutta tässä oli kyllä täydellinen resepti kiireeseen. Tein elämäni ensimmäisen munakokkelin (maukkaan sellaisen), ja onnistuikin melko hyvin. Suosittelen kokeilemaan; helppouden ja vaivattomuuden takia ei kannata odotella sitä hotelliaamiasta - miksi et hemmottelisi itseäsi myös ihan normaalina arkiaamuna?

Käyttämäni resepti oli kahdelle, mutta minä tein vain yhden annoksen eli jaoin reseptin raaka-aineet kahdella.

RAAKA-AINEET

2 kananmunaa
0,5 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia

Paistamiseen voita

1. Riko munat ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki.
2. Lisää kerma.
3. Sulata voi miedolla lämmöllä, ja lisää munaseos. Sekoita sitä hiljalleen koko ajan noin nelisen minuuttia tai kun seos on hyytynyt tarpeeksi.
4. Nauti.

SUOSITTELEN(KO)?

Ehdottomasti. Erinomainen kiireisiin aamuihin - niihin, jolloin et halua pihistää pienestä luksuksesta. Helppouden, maukkauden ja nopeuden takia tämä ansaitsee viisi sydäntä.

♥♥♥♥♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...