kotiliesi

26. marraskuuta 2017

Basilika, jäätelö ja pannukakku - yhteen ne sopii


Eräänä päivänä silmääni yrttiosastolla osui punainen basilika ja kanelibasilika. 



Ne olivat minulle tyystin uusia tuttavuuksia: Tästä innostuneena googlasin netistä basilikajäätelöiden ohjeita. Päätin testata Novellen ohjetta, koska siinä basilikaa käytettiin reippaasti eikä vain kahta ruokalusikallista (kyllä: tälläisenkin ohjeen jostakin bongasin...) Kävi ilmi, että valintani oli oikea. Sen verran maukas, ja hyvä lopputulos oli, minkä kruunasi vielä se, että käytin sitruunaa hieman runsaammalla kädellä. Tämä antoi jäätelöön raikkaan ja freshin maun. Laitoin massaan myös lorauksen yrttisnapsia (mutta tämä ei ole mikään välttämättömyys).  

RAAKA-AINEET 

1 ruukku punaista basilikaa
1 ruukku kanelibasilikaa
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
loraus yrttisnapsia
2,5 dl kuohukermaa 
2 dl täysmaitoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Alotin blendaamalla basilikan, sokerin, maidon ja sokerin tehosekoittimessa. 

2. Vatkasin kerman kuohkeaksi, ja yhdistin sen basilikaseokseen varovasti nuolijalla. 

3. Kaadoin koko seoksen metalliseen leipävuokaan, ja laitoin pakastimeen. 

Vinkki: Jotkut sanovat, että seosta pitäisi pakastusvaiheessa sekoitella usemman kerran, jotta jäätelöstä ei tule kovin kiteistä. Itse sekoitin kerran, ja lopputulos ei minusta ollut mitenkään liian kiteinen. Sitä se oli hieman, mutta omaan makuuni pieni tekstuuri kokonaisuudessa ei haitannut laisinkaan. 

SUOSITTELEN(KO)? 

Ehdottomasti. Tästä saat helpon ja maukkaan jälkiruoan myös juhlapöytään. Se sopii hyvin myös pannukakun tai muiden kakkujen lisäksi. Nyt kun joulu on tulossa, saisi tästä myös pienellä fiksaatiolla varmasti joulupöytäänkin soveltuvan. Tässä lienee vain mielikuvitus rajana... Jäätelö ansaitsee mielestäni täydet viisi sydäntä. 

♥♥♥♥♥

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselle...Tämä basilikapannukakku.

    VastaaPoista
  2. Enpä ole tälläisestä yhdistelmästä ennen kuullutkaan! Täytyy testata, sillä pidän basilikasta todella paljon :)

    VastaaPoista
  3. Erikoinen yhdistelmä, ei olisi itselle tullut mieleen. Kiva, että reseptissä ei tarvitse jäätelökonetta.

    VastaaPoista
  4. Empäs ollut ennen kuullut, enkä kokeillut. Voisihan sitä joskus rohkaistuakin testailemaan :) Kiitos jakamisesta!

    VastaaPoista

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...