kotiliesi

7. lokakuuta 2017

Suklaakakkua ja lakukermaa


Tein viime viikonloppuna ylläolevassa kuvassa näkyvää suklaakakkua, jonka koristelin lakukermalla ja keksimurulla. Kuten näet lopputulos oli hyvin mehevän näköinen. Myös maku oli mehevä, ja minusta tuntui, että se vain parani päivä päivältä. Tässä on erittäin helppo, yksinkertainen ja maultaan todella hyvä suklaakakku, joka ei valmistuakseen tarvitse sen suurempia kommervenkkejä. Eikä myöskään niitä raaka-aineita. Löysin siis reseptin Yhteishyvän nettisivuilta. Voit sen kopioida alta, tai sitten Yhteishyvän nettisivuilta. 

Itse en tehnyt ohjeessa olevaa suklaakuorrutusta, koska ajattelin sen muutenkin olevan minun makuuni tarpeeksi suklainen. Joskus voisi kokeilla toki jotakin muuta kuorrutetta kakkuun; tuon suklaakuorrutteen suhteen olin hieman skeptinen. 

SUKLAAKAKUN RESEPTI


KUINKA SE TEHDÄÄN? 


MAKULISÄNÄ ESIMERKIKSI LAKUKERMAA

Koska jätin kuorrutteen pois, keksin että voisin maustaa kuohukerman raakalakritsijauheella. Se sopi kakun kanssa täydellisesti. Lisäksi se on maailman yksinkertaisin tehdä. Vatkasin 2.5 dl kermaa, johon laitoin silmämäärällisesti arvioituna noin 2 ruokalusikallista lakritsijauhetta. Jos käytät lakritsijauhetta ensimmäistä kertaa, on hyvä lisätä jauhetta vähitellen kerman sekaan, jotta sitä ei sitten lurahda makuusi nähden liian paljon. 

Ja sitten tietysti kerma maustetaan sokerilla. Liikaa ei tätäkään kannata laittaa; kakku on nimittäin itsessään jo aika makea. Riippuu tietysti mitä suklaata käytät. Itse käytin Pandan tummaa suklaata, joka on mielestäni esimerkiksi Karl Fazerin tummaan suklaaseen verrattuna aika paljon makeampaa.  

Kakku oli kaikin puolin onnistunut, ja lisäksi helppo tehdä. Tämän takia se ansaitsee neljä sydäntä. Tässä on oiva makuhermojen viettelijä. 

<3 <3 <3 <3 4 kommenttia:

 1. Lakukermaa en olekkaan ennen tehnyt muita makukermoja kyllä. Pitääpä kokeilla joskus.

  VastaaPoista
 2. Kakku näyttää todella mehevältä. Lakukerma hyvä idea.

  VastaaPoista
 3. Ihanan mehevän näköinen suklaakakku. Lakukerna on mullekin uusi tuttavuus. Kunhan lakua saa taas syödä, niin täytyy muistaa!

  VastaaPoista
 4. Makoisan näköinen suklaakakku. En ole koskaan ennen kokeillut lakukermaa joten se täytyy testata ehdottomasti. Maistoin Lakritsifestareilla viikonloppuna Suonenjoen Laku Tonkka maitojuomaa. Se maistui ihanasti lakulle!

  VastaaPoista

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...