kotiliesi

4. syyskuuta 2017

Pastaviikonloppu: Tomaattia ja purjoa

Viikonloppuna tuli tehtyä kahta pastaa: ensimmäinen oli tomaattikastikkeeseen ja toinen maustamattomaan tuorejuustoon. Purjopastani jäi hieman mauttomammaksi - syytettäköön siitä ujoa maustamiskättäni tai Mutti pastakastiketta, jota käytin viikonlopun toisessa pastassani. Oli nimittäin parasta kastiketta, jota olin koskaan syönyt, niin hankala kai siitä sitten paremmaksi on lyödä...

Siinä on muuten pastakastike, joka ansaitsee ne viisi sydäntä.

         




TOMAATTINEN PASTA ALA NOORA (noin neljä annosta)

250 grammaa pennepastaa 
1 prk Mutti pastakastiketta 
1 vajaa 500 g:n prk paseerattua tomaattia 
ruokalusikallinen oreganoa 
ruokalusikallinen kuivabasilikaa 

LISÄKSI

1 tomaatti 
1 mozzarella 
parmesaania 
suolaa
pippuria

1. Laita pastavesi kiehumaan. Mausta runsaalla suolalla.
2. Kuumenna öljy, kuullota siinä kuivatut yrtit.
3. Pastaveden kiehuessa lisää pasta ja keitä pussin ohjeiden mukaan.
4. Yrttien hetken aikaa pannulla oltuaan, lisää pastakastike ja paseerattu tomaatti.
5. Anna kiehua miedolla lämmöllä.
6. Viipaloi mozzarella ja tomaatti.
7. Pastan oltua al dente, annostele lautasille.
8. Koristele mozzarellalla, tomaattiviipaleilla ja parmesaanilla.
9. Mausta suolalla ja pippurilla.


Jatkan myöhemmin illalla SOPPA356:n purjopastalla. Nyt täytyy rientää, etten myöhästy koulusta. Ensimmäinen päivä restonomiopiskelijana alkaa tänään. :)) 

JA SITTEN SITÄ PURJOPASTAA


Tässä hommassa helpotti se, että valmiiksi keitettyä pastaa jäi yli. Minun siis tarvitsi vain tehdä purjokastike, jota en ihan tehnyt niin kuin alkuperäisessä reseptissä.  Näin ollen homma sai hieman uuden ulottuvuuden. Ensinnäkään en käyttänyt reseptissä mainittua kasvislientä. En myöskään artisokansydämiä. 

MODIFIOITU VERSIO SOPPA365:N PURJOPASTASTA

puolikas purjo 
1 punasipuli 
250 grammaa pennepastaa
1 ps pakastettuja soijapapuja
2 rkl Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
suolaa

1. Kuullotin valkosipulin ja punasipulin öljyssä. ¨
2. Lisäsin purjon, tuorejuuston ja lopuksi soijapavut. 
3. Mausta makusi mukaan. 


Resepti ansaitsee mielestäni kolme sydäntä. 

     



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...