kotiliesi

2. syyskuuta 2017

Miten vähensin ruokahävikkiä?

Tilasin Matsmartilta alla olevat tuotteet 26:lla eurolla. Jos haluaa edullisesti eintarvikkeita samalla säästäen ympäristöä vähentäen myös ruokahävikkiä, kannattaa täältä ostosten tekemistä harkita. Kuten alla olevasta kuvasta saattaa joitakin viitteitä löytyä, ovat monet tuotteista olleet jo kovassa käytössä. Ja voin kertoa, että monet tuotteista tulevat vielä olemaan kovassa käytössä. 

Matsmartista ei saa pelkästään elintarvikkeita; löysin sieltä myös hoitoainetta sekä kosteusvoidetta. Hoitoainetta täytyi samalla klikkauksella ostaa kolme kappaletta kuin myös Garnierin kosteusvoidetta. Käytänhän niitä kuitenkin päivittäin - kulutus on siis suurta. 


Kuten näet, monet tuotteista ovat ihan tunnetuilta valmistajilta. Kaikki varmasti tietävät Oreon, Muttin, Garnierin sekä Nesquikin. Ja täytyy muuten kehua noita kaikkia: keksit ja granola olivat maittavia kuin myös Mutti-pastakastike. Kosteusvoide sitä vastoin oli hyvin virkistävän tuntuinen kasvoilla. 


Mutta jos tuolta jotakin hyödyllistä sattuu löytämään, niin saattaa tehdä tuntuvia säästöjä. 


                                   TÄSTÄ INSPIROITUNEENA...

Katselin jääkaappiani ja huomasin yrttejä, jotka eivät enää olleetkaan niin tuoreita. Nyt kun olin saanut Matsmartilta kaksi litraa öljyä, päätin tehdä niistä yrttiöljyä. Makua lisätäkseni laitoin sekaan purjon hieman huonontuneen latvan.

Ruokahävikin pienentämistä parhaimmillaan. 

Eikö? 

    

JA LISÄKSI

Löysin kaappieni kätköistä kaakaojauhetta ja fariinisokeria, joista halusin päästä eroon. Muistin lukeneeni edellisenä iltana Emma Iivanaisen Kakut, leivokset ja jäätelöt- teosta, jonka resepteissä vilahti suklaasiirapin ohje. Se oli siis ongelmanratkaisu. 

Oikeammin sanottuna täydellinen sellainen. Tein nimittäin aikaisemmin mustaherukkamoussea edellisen päivän ylijäämämarjoista, jotka jäivät mustaherukkamehun keittämisen tiimoilta. Siirappia voisin siis laittaa moussen sekaan. 

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin siis tavallista sokeria, jonka siis korvasin fariinisokerilla. Oli ihan toimiva noinkin. 


EMMA IIVANAISEN SUKLAASIIRAPPI- RESEPTI 

1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vettä 
ripaus suolaa

1. Sekoita ainekset keskenään kattilassa.


2. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 3-4 minuuttia. 


3. Siirappi on valmis, kun se on saostunut siirappimaiseksi.


Resepti ansaitsee mielestäni kolme sydäntä.  ♥♥♥
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...