kotiliesi

28. elokuuta 2017

Kirpparilöytö: Jamie Oliver - Alastoman kokin paluu


Haluatko oppia tekemään ruokaa kuin huippukokki? Jos vastauksesi on kyllä, niin silloin kannattaa opetella ajattelemaan niin kuin huippukokki. Mutta miten tämä tapahtuu? No, esimerkiksi lukemalla huippukokkien ruokakirjoja. 

Tämä teos sattui viikonloppuna sattumoisin kirpparilla silmään, ja olihan se pakko ostaa. Kun sen sai vielä niin halvallakin. 4 euroa ei nyt lompakossa tunnu; varsinkin kun vastineeksi siitä saa rutkasti uutta tietoa, ideoita ja no... reseptejä. 


Älä kuitenkaan säikähdä sanaa huippukokki; äläkä varsinkaan kuvittele Gordon Ramsayta huutamaan korvan juureen. Jamie Oliverin sanoin: ''Tämä kirja ei kerro ravintolaruoasta. Kirjoitin tämän sellaisille tavallisille ihmisille, jotka haluavat tehdä simppelit, arkipäiväiset ruoat uusiksi''. Jos siis haluat syödä hyvin, mutta ilman turhaa pröystäilyä, antaa tämä teos loistavan mahdollisuuden siihen. 


Olen huomannut, että monessa ruokakirjassa, joita viime aikoina olen selannut, on oma ehdotuksensa sille, mitä raaka-aineita olisi hyvä olla aina käden ulottuvilla. Tämäkään teos ei ollut poikkeus. Voisinkin joskus vertailla ruokakirjojani ja sitä, mitä ne ehdottavat kaappien kätköihin. Voisin siinä sivussa ehkä itsekin kunnostautua oman maustehyllyn ja kuivavaraston suhteen. 


Kirjassaan Jamie kertoo myös tuoreiden yrttien kasvatuksesta. (Mikä onnistuu kuulemma omalla parvekkeellakin) Itse innostuin ajatuksesta, kunnes tajusin että tässä asiassa taitaa kuitenkin Suomen talvi tulla vastaan. 

Hmm... Se kesä kun meni jo. 


Kuten ylläolevasta kuvasta voit nähdä, reseptit on jaettu vieläpä loogiseen järjestykseen. Etsimäsi on silloin helppo löytää... Tai olla löytämättä. Myös kirjan lopussa oleva hakemisto helpottaa etsimistä. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kokeilemaan näitä reseptejä. Niitä tullaan varmasti näkemään myös tässä blogissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Piristä päivääni kommentilla!

Ruokamatkalla Tallinnassa: Vanha Kaupunki

Olde Hansassa tarjoiltu punaviinipohjainen aperatiivi. Maultaan hieman kitkerä ja marjainen. Aivan kuin Harry Potterista Olimme...